Samen aan de slag voor leefbaar Rothem

Er is veel in beweging in Rothem. Er spelen allerlei ontwikkelingen rondom accommodaties en verenigingen. Die ontwikkelingen roepen vragen op over de toekomst van Rothem. De belangrijkste vraag hierbij is: Wat heeft Rothem nodig voor een leefbare toekomst? Die vraag kan het beste beantwoord worden door inwoners in Rothem zelf. Daarvoor gaat het Buurtnetwerk Rothem, samen met Dorpslab, aan de slag met een dorpsontwikkelingsproces.

 

Rothem leeft

Er speelt en leeft veel in Rothem. Veel betrokken inwoners zetten zich in voor een leefbaar Rothem, zoals bij het Buurtnetwerk, de Huieskamer of een van de verenigingen. Dat wil het Buurtnetwerk graag zo houden. Daarvoor gaat Dorpslab, in opdracht van de Gemeente Meerssen, aan de slag in Rothem om te komen tot een dorpsontwikkelingsplan (DOP). Een plan voor de toekomst van Rothem.

Samen aan de slag

De inwoners in Rothem weten zelf het beste wat nodig is voor een leefbaar dorp. Daarom geeft Dorpslab hen een stem in het proces. Iedereen in Rothem kan een steentje bijdragen aan het DOP. Er worden bijeenkomsten georganiseerd om met de verenigingen en inwoners in gesprek te gaan. Daarnaast wordt een digitale enquête verspreid én wordt de jeugd van de basisschool betrokken. Uit alle inbreng van de inwoners wordt een DOP gemaakt met daarin ambities voor de toekomst, maar ook concrete plannen en ideeën waar Rothem zelf mee aan de slag kan. Via de site van het Buurtnetwerk is het proces te volgen en wordt bekend gemaakt hoe en wanneer inwoners kunnen meedenken.

Aftrap met verenigingen

De aftrap voor het DOP Rothem werd gegeven tijdens een bijeenkomst voor alle verenigingen in Rothem. De aanwezigen gaven aan dat het nodig is om samen de schouders te zetten onder meer samenwerking voor de toekomst van Rothem. “Er is enorm veel saamhorigheid in Rothem, maar daar moeten we samen aan blijven werken”, aldus een van de verenigingen.

Meer informatie

Gemeente Meerssen initieert het dorpsontwikkelingsproces in Rothem, in navolging van het DOP in Bunde in 2020. Het proces wordt begeleid door Dorpslab. Het proces loopt van ongeveer juni tot oktober 2021. Meer weten of wil je graag meedenken? Neem contact op met Elvera Weusten van Dorpslab via elvera@dorpslab.org of tel. 06-51574164. Of met Buurtnetwerk Rothem via buurtnetwerkrothem@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *